Hsa Mathematics Answer Key 2016
HSA MATHEMATICS PSC SOLVED PAPER 15-10-2016
              HSA MATHEMATICS(MALAYALAM MEDIUM),EDUCATION
               
            
                              1.Who authored 'Show yourTongue'?
              A.Maxim Gorky
              B.Pabio Neruda
              C.Guntar Grass*
              D.Garcio Marquis
Ans:C
                              2.'The Dramatic Decade-The Indira Gandhi Year's is written by:
              A.Manmohan Singh
              B.Pranab Kumar Mukherji*
              C.Sonia Gandhi
              D.Narasimha Rao
              Ans:B
                              3.Name the nation,which officially hosted the World Tourism Day, 2014:
              A.Greece
              B.Mexico*
              C.Spain
              D.Srilanka
              Ans:B
                                                          4.Which famous social reformer wrote the books 'Jhana Yoga and Raja yoga'?
              A.Ranade
              B.Ramakrishna Paramhamsa
              C.Swami Vivekananda*
              D.Raja Ram Mohan Roy
              Ans:C
                              5.Who among the following founded a national paper,a national school and a                                                                        national gymnasium and made the word 'nation popular in the second half of the                                                                        19th                  Century?
              A.Jyotindranath Tagore
              B.Rajnarayan Bose*
              C.Nabagopal Mitra
              D.Satyendranath Tagore
              Ans:B
                              6.With which person the history of religious upheaval and reformation in                                                                        Maharashtra generally considered to be begun?
              A.Namdev
              B.Jnaneswar*
              C.Ramanand
              D.Kabir
              Ans:B
                              7.Name the most important centre of the revolt of 1857 in Rajasthan:
              A.Nasirabad
              B.Jaisalmer
              C.Ajmer
              D.Kotah*
              Ans:D
                              8.Whose efforts led to the enactment of the Age of Consent Act,1891?
              A.Raja Ram Mohan Roy
              B.Iswarhara Chandra Vidyasagar
              C.Balagangadhar Tilak
              D.Behramji M.Malabari*
              Ans:D
                              9.How many congress ministries were formed in 1937?
                                          A.Eight*
              B.Six
              C.Ten
              D.Fourteen
              Ans:A
                              10.When did the Chamber of Princes inaugurate?
              A.In 1821
              B.In 1858
              C.In 1586
              D.In 1921*
                Ans:D
                 
              
                              11.Which was the longest lasted parallel government formed in different parts of                                                                        the country during the Quit India Movement?
              A.Tamluk
              B.Satara*
              C.Ballia
              D.Dacca
              Ans:B
                              12.Human Sacrifices-Act of 1846 is associated with:
              A.Lord Aarding*
              B.Lord Dalhousie
              C.Lord Auckland
              D.Lord Elienborough
              Ans:A
                              13.Who stated 'Patriotism is religion and religion is love for India'?
              A.Swami Vivekananda
              B.Raj Narain Bose
              C.Bankim Chandra Chatterji*
              D.Balagangadhar Tilak
              Ans:C
                              14.17th                  NAM summit is to be held in:
              A.Caracus*
              B.Cairo
              C.Rio Di Janero
              D.Tehran
              Ans:A
                              15.Who was the first woman Ambassador of iran?
              A.Sabreen Majeed
              B.Mehrangis Dolasthahia*
              C.Noorjahan Nijad
              D.Marsai Afkham
              Ans:B
                              16.A test which provides provision for remedial teaching:
              A.Achievement test
              B.Diagnostic test*
              C.Norm referenced test
              D.Criterion referenced test
              Ans:B
                              17.The element of models of teaching which denotes the indirect or implicit effect                                                                        of the teaching
              A.Nurturant effect*
              B.Social system
              C.Instructional effect
              D.Principle of reaction
              Ans:A
                              18.Records of specific incidents of student behavior inside and outside the                                                                        classroom:
              A.Check List
              B.Cumulative Record
              C.Anecdotal Record*
              D.Sociometry
              Ans:C
                              19.The principle of 'Progressive differentiation'is proposed by
              A.Jarome S Bruner
              B.David P Ausubel*
              C.Vygotsky
              D.R.M.Gagne
              Ans:B
                              20."The tool in the hands of artist(Teacher)to mould his materials(Students) in the                                                                        studio(School)" which is the 'tool' mentioned  in the statement:
              A.Models of teaching
              B.Mastery Learning
              C.Methods of Teaching
              D.Curriculum*
              Ans:D
Hsa Mathematics Answer Key 2016
Source: https://www.examchoices.in/2016/12/hsa-mathematics-psc-solved-paper-15-10.html
Posted by: harrisonsiquene.blogspot.com

0 Response to "Hsa Mathematics Answer Key 2016"
Post a Comment